08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Chleb tostowy to klasyk na stole śniadaniowym i podstawa wyśmienitych kanapek. Świeżo upieczone, lekkie, chrupiące plastry smakują wyśmienicie zarówno na słodko, jak i na słono. W tym wariancie do zakwasu dodaje się dużo mąki żytniej, co nadaje chlebowi więcej smaku i dłużej zachowuje świeżość.
Skład:
mąka żytnia pełnoziarnista
mąka pszenna
mąka żytnia
masło
sól
miód
świeże drożdże
Zboża: żyto, pszenica
Zakwasy: zakwas, drożdże
Konsystencja ciasta: miękka, lepka
Całkowity czas fermentacji: 17 - 22 godziny