08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Orkisz, żyto i pszenica spotykają się tutaj w trzyziarnistym chlebie. Dodatek z ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych nadaje wypiekom soczysty i intensywny smak. Rustykalna skórka stanowi pożywną przekąskę z kiełbasą i serem.
Skład
mąkia żytnia 1150
mąka pszenna 1050
mąka orkiszowa 630
woda
zakwas
nasiona słonecznika
siemienia lnianego
płatków owsianych (grubych)
słód do pieczenia (płynny, nieaktywny, ewentualnie miód)
sól
świeże drożdże (opcjonalnie)
Zboża: żyto, pszenica, orkisz
Zakwasy: zakwas, drożdże
Konsystencja ciasta: spójna
Całkowity czas fermentacji: 12 - 20 godzin