08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 14:00

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek 

Sobota

Godziny otwarcia

Kontakt

32-020 Wieliczka

ul. Henryka Sienkiewicza 31

wieliczka@bakerymaster.pl

Kontakt

+48 789 050 333

ul. Sienkiewicza 31, Wieliczka

CHLEB ROLNIKÓW

Orkisz, żyto i pszenica spotykają się tutaj w trzyziarnistym chlebie. Dodatek  z ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych nadaje wypiekom soczysty i intensywny smak. Rustykalna skórka stanowi pożywną przekąskę z kiełbasą i serem.

                    Skład

                    mąkia żytnia 1150

                    mąka pszenna 1050

                    mąka orkiszowa 630

                    woda

                    zakwas

                    nasiona słonecznika

                    siemienia lnianego

                    płatków owsianych (grubych)

                    słód do pieczenia (płynny, nieaktywny, ewentualnie miód)

                    sól

                    świeże drożdże (opcjonalnie)

 

Zboża: żyto, pszenica, orkisz

Zakwasy: zakwas, drożdże

Konsystencja ciasta: spójna

Całkowity czas fermentacji: 12 - 20 godzin