08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Pyszna skórka ziemniaczana.
Ziemniaki w cieście chlebowym tworzą wraz z zakwasem wspaniały, soczysty miękisz i wraz z długim chłodnym fermentowaniem oddają w chlebie dużo smaku. Twaróg
i kwaśna śmietana zapewniają również dużo soczystości, dzięki czemu pieczywo będzie pysznym dodatkiem przy różnych okazjach zachowując świeżość przez wiele dni.
Składniki
mąka pszenna 550
mąki pszenna pełnoziarnistej
zakwas pszenny
ziemniaki
woda
twaróg
śmietana
olej rzepakowy
syrop z buraków cukrowych
świeżych drożdży
Zboża: pszenica
Środek spulchniający: drożdże, zakwas pszenny
Konsystencja ciasta: średnio twarda
Całkowity czas fermentowania: 21 - 24 godzin