08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 14:00

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek 

Sobota

Godziny otwarcia

Kontakt

32-020 Wieliczka

ul. Henryka Sienkiewicza 31

wieliczka@bakerymaster.pl

Kontakt

+48 789 050 333

ul. Sienkiewicza 31, Wieliczka

CHLEB POŁUDNIOWOTYROLSKI

Składniki*

mąka żytnia 800 (alternatywnie mąka żytnia 1120)

mąka pszenna 550

słód piekarniczy (aktywny)

nasiona kopru włoskiego

nasiona kminku

karbieniec pospolity (Lycopus europaeus) - cygańskie ziele

levito madre

woda

sól

 

Zboża: pszenica, żyto

Środek spulchniający: młody zakwas żytni, Levito Madre

Konsystencja ciasta: miękka

Całkowity czas fermentowania: 17- 20 godzin