08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

08:00 - 14:00

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek 

Sobota

Godziny otwarcia

Kontakt

32-020 Wieliczka

ul. Henryka Sienkiewicza 31

wieliczka@bakerymaster.pl

Kontakt

+48 789 050 333

ul. Sienkiewicza 31, Wieliczka

ORKISZ Z ZIARNA,MI

Dobry chleb wymaga czasu - ale czasami musi być szybki. Ten przepis udowadnia, że ​​te przeciwieństwa można nadal łatwo łączyć. Ponieważ proste czynności można wykonać wcześniej, a rezultatem jest soczysty, aromatyczny i zdrowy chleb.

                    mąka żytnia 1150

                    mąki pszenna pełnoziarnista

                    mąka orkiszowa 630

                    mieszanka nasion (np. Słonecznik, sezam, siemię lniane, chia)

                    zakwas żytni

                    jogurt

                    sól

                    miód

                    świeże drożdże

                    woda

 

                    Zboża: pszenica, orkisz, żyto

                    Środek spulchniający: zakwas żytni

                    Konsystencja ciasta: lepka

                    Całkowity czas fermentowania: 6 - 6,5 godziny