08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Dobry chleb wymaga czasu - ale czasami musi być szybki. Ten przepis udowadnia, że te przeciwieństwa można nadal łatwo łączyć. Ponieważ proste czynności można wykonać wcześniej, a rezultatem jest soczysty, aromatyczny i zdrowy chleb.
mąka żytnia 1150
mąki pszenna pełnoziarnista
mąka orkiszowa 630
mieszanka nasion (np. Słonecznik, sezam, siemię lniane, chia)
zakwas żytni
jogurt
sól
miód
świeże drożdże
woda
Zboża: pszenica, orkisz, żyto
Środek spulchniający: zakwas żytni
Konsystencja ciasta: lepka
Całkowity czas fermentowania: 6 - 6,5 godziny