08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Wspomnienie z wakacji, to chleb oliwkowy. Przypominają Włochy lub Grecję, ich gorzki smak jest aromatyczny i orzeźwiający w wysokich temperaturach. Ponieważ przekazują dużo smaku, do ciasta używa się ćwierć mniej soli. Mimo to pieczywo smakuje aromatycznie i doskonale uzupełnia wieczór grillowy czy bufet sałatkowy.
Skład:
mąka pszenna 1050
mąka pszenna 550
kasza manna z pszenicy durum
woda
oliwki (zielone, w solance)
świeże drożdże
Zboża: pszenica, pszenica durum
Środek spulchniający: drożdże
Konsystencja ciasta: miękka, spójna
Całkowity czas: 17-23 godziny