08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Siemię lniane jest bogate w błonnik, który wspomaga trawienie. Śluzy zapewniają również, że przewód pokarmowy jest odpowiednio oczyszczony z patogenów. W tym pysznym chlebie na zakwasie siemię lniane zapewnia również, że chleb pozostaje świeży przez długi czas.
mąka pszenna 550
mąka pszenna pełnoziarnista
siemienia lnianego (mielonego)
mąki orkiszowej 630
woda witalizowana
zakwas Marvin
woda
olej konopny (alternatywnie olej lniany)
sól
Zboża: pszenica,
Środek spulchniający: zakwas Marvin
Konsystencja ciasta: miękka
Całkowity czas fermentowania: 26- 30 godzin