Siemię lniane jest bogate w błonnik, który wspomaga trawienie. Śluzy zapewniają również, że przewód pokarmowy jest odpowiednio oczyszczony z patogenów. W tym pysznym chlebie na zakwasie siemię lniane zapewnia również, że chleb pozostaje świeży przez długi czas.

                    mąka pszenna 550

                    mąka pszenna pełnoziarnista

                    siemienia lnianego (mielonego)

                    mąki orkiszowej 630

                    woda witalizowana

                    zakwas Marvin

                    woda

                    olej konopny (alternatywnie olej lniany)

                    sól

                    Zboża: pszenica,

                   Środek spulchniający: zakwas Marvin

                   Konsystencja ciasta: miękka

                    Całkowity czas fermentowania: 26- 30 godzin

 

CHLEB LNIANY

ul. Sienkiewicza 31, Wieliczka

+48 789 050 333

Kontakt

wieliczka@bakerymaster.pl

32-020 Wieliczka

ul. Henryka Sienkiewicza 31

Kontakt

Godziny otwarcia

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek 

Sobota

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 13:30