Jeśli chcesz mieć soczysty chleb na zakwasie z przyjemną skórką, to pełnoziarnisty chleb mieszany jest właśnie dla Ciebie. Dodając świeżo mielonej mąki pełny przemiał otrzymujesz pyszny chleb z chrupiącą skórką i soczystym, luźnym miękiszem.
Składniki:
mąka żytnia pełnoziarnista 2000
pełnoziarnista mąka pszenna
woda witalizowana
kwas żytni
sól
Zboża: pszenica, żyto
Środek spulchniający: młody zakwas żytni, Levito Madre
Konsystencja ciasta: miękka
Całkowity czas fermentowania: 17- 20 godzin
+48 789 050 333
wieliczka@bakerymaster.pl
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
6:00 - 18:00
6:00 - 18:00
6:00 - 18:00
6:00 - 18:00
6:00 - 18:00
6:00 - 13:30