Jeśli chcesz mieć soczysty chleb na zakwasie z przyjemną skórką, to pełnoziarnisty chleb mieszany jest właśnie dla Ciebie. Dodając świeżo mielonej mąki pełny przemiał otrzymujesz pyszny chleb z chrupiącą skórką i soczystym, luźnym miękiszem.

                    Składniki:

                    mąka żytnia pełnoziarnista 2000

                    pełnoziarnista mąka pszenna

                    woda witalizowana

                    kwas żytni

                    sól

                    Zboża: pszenica, żyto

                    Środek spulchniający: młody zakwas żytni, Levito Madre

                    Konsystencja ciasta: miękka

                    Całkowity czas fermentowania: 17- 20 godzin

 

Chleb pełnoziarnisty mieszany

ul. Sienkiewicza 31, Wieliczka

+48 789 050 333

Kontakt

wieliczka@bakerymaster.pl

32-020 Wieliczka

ul. Henryka Sienkiewicza 31

Kontakt

Godziny otwarcia

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek 

Sobota

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 18:00

6:00 - 13:30