08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 18:00
08:00 - 14:00
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
32-020 Wieliczka
ul. Henryka Sienkiewicza 31
wieliczka@bakerymaster.pl
Podobno są ludzie, którzy nie lubią prażonego sezamu. Każdy inny znajdzie tu nowy ulubiony smak chleba. Łagodny aromat prażenia łączy się z lekką kwaskowatością zakwasu i odrobiną miodowej słodyczy. Rezultatem jest bogate doznanie smakowe, które prawie nie wymaga dodatków. Tosty z masłem, eksplozja smaku i zapach jest prezentowany w roli drugoplanowej.
mąki pszennej 1050
kasza manna z pszenicy durum
woda
nasiona sezamu
miód
sól
Zboża: pszenica, pszenica durum
Środek spulchniający: zakwas pszenny
Konsystencja ciasta: spójna
Całkowity czas fermentowania: 28-32 godziny